Duurzaamheid

dottel staat voor duurzaam. En niet zonder reden. Het milieu wordt wereldwijd ontzettend zwaar belast door plasticafval en dit heeft grote negatieve gevolgen voor mens, dier en plant. Wij vinden het dan ook erg belangrijk om bij te dragen aan het creëren van een groter bewustzijn voor het milieu.

Wist je bijvoorbeeld dat...

“Er ieder jaar wereldwijd 8 miljard ton plasticafval in de zeeën belandt?”

Of dat…

“Het wel 40 jaar of langer kan duren voordat plastic in de natuur eindelijk is afgebroken?”

Je begrijpt wel dat dit absoluut funest is voor onze natuur. Er worden jaarlijks miljoenen dieren, waaronder bedreigde diersoorten, gedood door plasticafval in het water. Milieuvervuiling is dan ook doodsoorzaak nummer 1 in zeeën en oceanen.

Nu denk je misschien: wat voor invloed heeft die ene herbruikbare waterfles nu op het milieu? Maar die invloed is groter dan je denkt. Dagelijks worden er wereldwijd 1,5 miljard plastic flesjes weggegooid. Je kan je voorstellen hoe groot de bijdrage aan het milieu is als iedereen een recyclebare waterfles gebruikt!

In 2016 werden er 480 miljard flesjes water verkocht, die samen goed (of slecht) zijn voor maar liefst 8 miljard kilo plastic afval per jaar. Hieronder zie je de hoeveelheid plastic wegwerpflesjes die wij samen met jullie al hebben kunnen besparen. Zet jij de teller weer een stapje verder?

×